Tab Gemeente Coevorden
Terug naar zoeken
Cuby and the Blizzards bij Perkaan

Cafe Perkaan in Wezup in het nieuws

Type:
Geschiedenis
Kern:
Zweeloo
Kenmerken:
Gebeurtenis
Periode:
Na-oorlogse periode tot 1997

In Café Perkaan in Wezup is op 20 oktober 1969 een bijeenkomst geweest waarbij op een gegeven moment een geheel ontklede dame ten tonele was gevoerd. De bijeenkomst was georganiseerd door de band Cuby and the Blizzards en de N.V. Phonogram te Amsterdam.

Daarbij was het de bedoeling om een film te maken voor de televisie en het maken van foto-opnamen waarvan er één zou worden gebruikt voor een platenhoes voor de nieuwe LP van de band. Aan de heer Perkaan was gevraagd ervoor te zorgen dat op de bewuste middag een aantal inwoners van Wezup in zijn café aanwezig zou zijn. De consumpties kwamen dan voor rekening van de organisatoren. Nadat de aanwezigen overvloedig werden voorzien van bier en jenever werd de bewuste dame te tonele gevoerd.

Platenhoes Cuby and the Blizzards
Platenhoes Cuby and the Blizzards

Omdat cafehouder Perkaan en zeker de gasten niet duidelijk zouden zijn ingelicht omtrent het programma kregen zij een nogal wrange nasmaak aan de onzekerheid over de vraag of de film voor televisie zou worden gedraaid en welke foto gebruikt zou worden voor de platenhoes, die in de handel zou worden gebracht. Ook de pers schreef er uitvoerig over.

Door ingrijpen van burgemeester Greebe werd de angel uit de zaak getrokken door uit te leggen wat er in werkelijkheid was gebeurd en zijn er bepaalde voorwaarden gesteld aan de vertoning van de film. Volgens internet dook die film uiteindelijk toch nog weer op in 2013.

Er kwamen de afgelopen jaren nog steeds vele bezoekers en fans van Cuby and the Blizzards langs bij voormalig huiskamercafé Perkaan in Wezup om de herinnering hieraan levend te houden. In 2019 is het huiskamercafé in Wezup echter verkocht en werd het omgebouwd tot particulier woonhuis en daarmee is het verhaal over Cuby and the Blizzards daar voorgoed afgesloten.

Lees meer informatie op de website van het C+B Museum in Grolloo.

Cafe Perkaan in Wezup getekend door kunstenaar Harm Eggens
Cafe Perkaan in Wezup getekend door kunstenaar Harm Eggens