Tab Gemeente Coevorden
Terug naar zoeken
Harm Eggens en zijn kleinzoon

X. 2020-heden (verhuisd naar Emmen) (biografie)

Type:
Collectie
Kenmerken:
Persoon
Periode:
Vanaf 1998

Bij nieuwjaarsbijeenkomst van oud personeel van het Esdal-college gehouden aan de Weerdingerstraat werd ons gezegd dat dit de laatste keer hier zou zijn van deze bijeenkomst. Voor de kerst gaan ze naar de Oosterstraat te Emmen en deze locatie werd als school gesloten.

Uit schilderen met kleinzoon Niels
-In de zomer een olieverf schilderij gemaakt van Zuidbargerstraat 10 Emmen in gezelschap van kleinzoon Niels 8 jaar. Hij maakte ook tekeningen van de omgeving.

Afbeelding Achterste Erm 17   2020

-Pentekening gemaakt van de achterkant van Achterste Erm 17 in oude staat.
Naar aanleiding van een gegeven.

Doordat we nu bijna naast de LTS wonen ging ik wel eens naar binnen om een praatje te maken en vroeg naar de oorkonde die ik gemaakt had die ik al een lange tijd niet meer had zien hangen. Er werd me gezegd dat het vermoedelijk naar de stort was gebracht want in het nieuwe gebouw is er geen plek voor. Tot ik een keer bericht kreeg dat het er nog wel was boven op de zolder en dat ik het wel weer terug mocht hebben. Dat is gebeurd op 19 maart 2020. En het schilderij uit 1991 van de nieuwe school die ik gemaakt had. Al een hele tijd niet meer had zien hangen in de school. Die was ook al afgevoerd werd me gezegd. Geen plek in het nieuwe gebouw. Kreeg ik op 23 december 2020 een telefoontje dat het schilderij terug gevonden was boven achter een schot. Wil je het weer terug, kom het maar halen. Beide afbeeldingen wat ik voor de school had gemaakt zijn inmiddels bij ons thuis om het voor de toekomst te bewaren.
Bij het ophalen van dit laatste schilderij vroeg ik wat er nog aan les in tekenen werd gedaan. Ik begreep van zoiets dat het in een blok zat en soms doen ze van daar uit ook wat aan tekenen.

-Vanaf 15 maart 2020 beperking door de corona-pandemie.
Zodoende kun je voorlopig zeer beperkt ergens heen gaan.
                                                  
2021
Doordat ik bezig was al mijn werk te inventariseren en het meisje Ida Haverdings van de plaat in de kazerne in Assen nog steeds in mijn gedachten zat, ben ik daar naar op zoek gegaan wat er nou precies was voor gevallen. Een meisje van 8 jaar welke is gedood door soldaten uit Assen net 2 jaar geleden toen ik in Assen kwam. Na onderzoek bleek het voorval met dit meisje gebeurd te zijn in de Emmerdennen en ligt begraven aan de Weerdingerstraat vrij dicht bij onze huidige woning. Ik heb het graf bezocht. Het ziet er nog goed uit ondanks dat haar familie niet meer in de omgeving van Emmen woont.
Toen ik alles gevonden had stond dezelfde week op 6 februari 2021 een uitgebreid verslag van het voorval op 18 november 1958 in het Dagblad van het Noorden. Wat toevallig.

                                        Foto          Emmen. 4 juli 2021

Foto     In mijn nieuwe ‘atelier’.

P.S. Ik beschilder elk jaar paaseieren voor mijn familie en ook maak ik mijn kerstkaarten zelf.

2022

Hunebed D45.jpg

Met mijn kleinzoon Niels bij hunebed D45 in Emmen

Hier zit ik bij het hunebed D45 te tekenen, samen met mijn kleinzoon Niels.

Bekijken collectie

Wanneer u dit voorwerp uit deze collectie wilt bekijken, mail dan het inventarisnummer naar gemeente Coevorden en maak een afspraak. Het voorwerp wordt dan klaargezet voor bezichtiging.