Tab Gemeente Coevorden
Terug naar zoeken
Voorblad Dieper deur Drenthe

IX. Met pensioen 2003-2020 (biografie)

Type:
Collectie

1 januari 2003 met FPU
Ik gaf nog les in mijn atelier voor liefhebbers.

2004 
Drentse cursus ‘Dieper deur Drenthe’ geïllustreerd. 10 kleurplaten, 1 voor de voorkant en 9 voor elke les. Per les diverse illustraties in zwart /wit. 

Op 30 juni 2005 promoveert zoon Albert aan de RUG te Groningen. Dissertatie ; Van daad tot vonnis    Door Drenten gepleegde criminaliteit voor en tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Ik heb de voorkant voor de uitnodiging gemaakt.

2006 
1 oktober expositie in Veenoord Van Gogh huis. Geopend door mijn vroegere juf uit Erm. Juffrouw Lambers en nu inwoonster van Nieuw Amsterdam.

Vriend 1942-2009

Huwelijk van Albert en Joke 2012

2013
Spellen bedacht door dochter Christine om te gebruiken in het bejaarden tehuis. Door mij uitgevoerd.
Tevens zoekplaten met 10 verschillen.

2016
Wij, samen met Christine en Sake hebben besloten eens de plekken te bezoeken van de 1e wereldoorlog en de landing op Normandie en vandaar richting La Courtine. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken om daar weer eens een kijkje te nemen. We zochten de kazerne op. Je wist niet wat je zag. Zo geweldig opgeknapt. Er was een hek om heen met een wacht. Je kon er niet zo maar op of af lopen zoals vroeger. Na 55 jaar toch weer terug in La Courtine. Ik ging naar de portier bij de wacht en hij vertelde me dat een persoon met zijn vrouw een museum heeft opgericht over het verblijf van de Nederlanders van 1959 tot 1971. We hebben dat opgezocht en deze mensen waren heel blij ons te ontmoeten. Ze hadden heel wat spullen verzameld over die tijd. Gewoon particulier initiatief. We mochten later gerust weer komen. We wilden nog langs het meer waar ik zat te tekenen maar dat was afgesloten Alleen vanaf een afstand was het nog te zien. De gebouwen waarin we lagen waren prachtig wit geschilderd. Vanaf Clermont -Ferrand gingen we weer in noordelijke richting. Naar Verdun en naar Gent. Na 2 weken waren we weer thuis. Net 2 week thuis kregen we een brief bij Parijs weg, alles in perfect Nederlands dat we waren bekeurd. We hadden 1 km te hard gereden bij Saumur en kregen een boete van 95 euro. 4 dagen later kwam er weer een brief uit Parijs. 4 km te hard gereden bij Clermont-Ferrand, weer 95 euro boete. Had ik mijn woord maar gehouden. Had me 190 euro gescheeld. We gingen bewust niet over tolwegen maar over binnenwegen om alles rustig te kunnen bekijken. Het niet ontvangen tol geld is zo op een andere manier toch binnen gekomen lijk het.

Vanaf 1995 heb ik elk jaar een getekende kerst- en nieuwjaarskaart gemaakt voor familie, vrienden en kennissen.

Een merkwaardige tijd.
-Op 1 augustus 2019 sloot de Ermer school de deuren. Bestaan van 1885 tot 1 augustus 2019
-Op 2 januari 2020 vertrokken wij uit Erm. Gewoond van 1 juli 1979 tot 2 januari 2020
-Op 1 december 2020 sloot de LTS te Emmen de deuren. Bestaan van 27 oktober1908 tot 1 december 2020.

Bekijken collectie

Wanneer u dit voorwerp uit deze collectie wilt bekijken, mail dan het inventarisnummer naar gemeente Coevorden en maak een afspraak. Het voorwerp wordt dan klaargezet voor bezichtiging.